Tort nie jedno ma imię!
Oczywiście szał weselny trwa w najlepsze i wszyscy doskonale widzimy w jakim tempie rozwija się ta najpiękniejsza branża. Nie próżnują również cukiernicy, którzy nadają weselny tortom coraz piękniejsze formy. Zacznijmy od najpopularniejszego!
NAKED CAKE
styl: naturalny, eko, rustykalny,
Naked cake to po prostu tort bez odziania! Odsłaniający w całej krasie swoją konstrukcję przekładańca biszkoptowo-kremowego. Taki tort dobrze czuje się w towarzystwie świeżych owoców i drewnianego toppera. Na sam koniec, tuż przed wjazdem na salę warto oprószyć tort i owoce cukrem pudrem.

fot. Łukasz Popielarz Fotografia
SEMINAKED CAKE
styl: naturalny, eko, rustykalny, boho
Jest to młodszy brat Naked Cake. Ten tort ma bardzo cienką warstwę kremu, delikatnie przykrywającą biszkopt. Jest doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy są pomiędzy stylem naturalnym, a klasycznym!

fot. Klaudia Rataj Fotografia.
DRIP CAKE
styl: naturalny, klasyczny, boho
Tort pokazany na zdjęciu u góry posiada pewne elementy Drip Cake czyli lejącej się polewy. Jego podstawą są torty naked, seminaked i nawet tort angielski (o nim za moment). Trochę nonszalancka forma dodaje całej bryle lekkości.

fot. Łukasz Popielarz Fotografia
TORT ANGIELSKI
styl: klasyczny, glam
To weselne ciasto ukochały sobie wielbicielki stylu klasycznego. Słynie z elegancji i szyku. Wbrew pozorom jest to trudny do wykonania tort, ze względu na to, że to wszystko co znajduje się w środku pokryte zostać musi równą i dobrze wypracowaną masą cukrową (opcja tańsza) lub marcepanową (droższa). Choć wyglądają pięknie, ze względu na ich "obudowę" mogą być w niektórych przypadkach za słodkie, do tego ważą więcej niż poprzednie torty co znacząco wpływa na ich cenę.

Fot. Jakubicki Fotografia
Rodzajów tortów weselnych jest cała masa łącznie z ich odmianami. Te przedstawione powyżej, pojawiają się na naszych zleceniach najczęściej. A Ty? Wiesz, który wystąpi u Ciebie? :)